Menu

Hitta hem | Boden

Sverige

BODEN, Sagateatern X
torsdag, 7 november 2024 kl:19:00

Stöveltramp och dagliga visitationer. Att slåss för ett par decimeter golvyta i en överfull barack. Att hyra ut en luskam mot några smulor bröd. ”Du behöver inte berätta att du är judinna.” Orden har följt Gisela Nilsson genom livet. Vad var hennes mamma rädd för? De bodde ju i Sverige.
Efter kritik- och publiksuccé på Teater Västernorrland med sin föreställning ”Hitta Hem”, tar nu Scenit Produktion produktionen ut i landet. Hitta hem är berättelsen om Gisela Nilssons mammas resa från Budapest till lägret Bergen Belsen och sedan vidare till Sverige. Men Gisela låter också publiken få ta del av hennes egen inre resa. En resa för att förstå sitt judiska arv och konfrontera smärtan det inneburit att följa i hennes mammas fotspår. Och att öppna dörren för att blottlägga den främlingsfientlighet som fortfarande hotar idag. Teater Västernorrlands skådespelare Gisela Nilsson har dramatiserat sin mammas vittnesmål från deportationen 1944 till koncentrationslägret. Hitta hem tar oss genom lager av förtvivlan, hopplöshet och omänsklighet. Det nattsvarta blandas med en intensiv beslutskraft att överleva. Men pjäsen handlar lika mycket om styrka där Giselas berättelse kantas av både värme och humor liksom modet att våga berätta. Sällan har en föreställning känts så aktuell och angelägen.
Föreställningslängd: 2 timmar inklusive paus
Biljetter: Ordinarie 200 kr. Medlem 150 kr. Ordinaire 15 år - 26 år 100 kr. Medlem 15 år - 26 år 50 kr. Biljetter via tickster.com och över disk hos Folkets hus i Boden, då tillkommer förköpsavgift.
Arrangör: Bodens riksteaterförening med stöd av Bodens kommun & Bodens Energi AB

Datum / Tid

torsdag, 7 november 2024 kl: 19:00

Plats

BODEN, Sagateatern X

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad